Završena je instalacija trećeg u nizu parnog sterilizatora GSS67H13. Projekt opremanja OB Zadar krenuo je u studenom 2020 godine kada je implementirano sljedeće:
Getinge sterilizator GSS67H13 X 2
Getinge dezinfektor WD 8668 X 2

Ovih dana u bolnicu je instaliran još jedan GSS67H13 i Getinge inkubator koji koristi super brzi 20 minutni biološki indikator za paru i hidrogen peroksid.

Ponosni smo na završeni projekt i suradnju sa bolnicom OB Zadar koja nam je ukazala svoje povjerenje.
Veselimo se budućoj suradnji i unaprijeđenju OB Zadar.

Da bi se cijeli sustav unaprijedio postoji mogućnost implementacije centralnog sistema praćenja instrumentarija. Getinge T-DOC sustav je sustav koji osigurava potpunu sljedivost, optimizirano korištenje instrumenata i uređaja te isporuku istih točno na vrijeme za operaciju, omogućujući najbolju njegu pacijenata.

Zbog vrhunske opreme koju koriste, ali većinom zbog voditeljice odijela Ane Mavar bacc.med.techn. i osoblja centralne sterilizacije te njihove izvrsnosti i educiranosti i spremnosti na suprostavljanje svim zahtjevima struke u teškim vremenima kao što je i vrijeme pandemije virusa SARS COV 19 moramo naglasiti da je OB Zadar postala referentni centar Getinge sterilizacije u Hrvatskoj.